Masonii au de astazi magazin, muzeu si biblioteca

Masonii din România au de astăzi un magazin, un muzeu şi o bibliotecă. Inaugurarea este o premieră pentru Marea Lojă Naţională a României şi face parte dintr-un ciclu de evenimente adresate atăt lor cât şi publicului larg.

Cei interesaţi să afle despre masonerie sunt aşteptaţi la Templul Istoric Masonic din Str. Gramont, nr. 3 din sectorul 4 al Capitalei, unde a fost deschis primul muzeu şi prima bibliotecă masonică din ţara noastră.

VIOREL DĂNACU, mare maestru al MLNR:"Muzeul este într-adevar în premieră pentru obidienţa noastră, el are câteva obiecte de mare valoare, câteva sigilii de la 1830, constituţiile de la Bordeux, documente primite de la marele orient al Belgiei."

Pentru cei ce vor să citească despre masonerie sau vor să îşi achiziţioneze obiecte cu simboluri specifice este deschis şi un punct cu vânzare.

VIOREL DĂNACU, mare maestru al MLNR:"Astăzi am inaugurat primul magazin masonic, care este deschis pentru fraţii din toate marile lojii, rituri, obienţe româneşti, turişti străini care vor să ofere obiecte masonice fraţilor români."

Prilejul celor trei inaugurări a fost înfrăţirea între o lojă din Lyon şi o lojă din Craiova, moment la care au luat parte maeştri din marile loji unite ale Europei şi marea lojă a Franţei.

Ref: 

NewsIn