9 ani de la constituirea Marii Loji Nationale a Romaniei

9 ani de la constituirea MLNAR

In urma cu noua ani, adunati la Brasov, masonii din intreaga tara au decis constituirea Marii Loji Nationale a Romaniei. Ieri la aniversarea acelui moment, membrii Marii Loji s-au recules la mormantul „marelui frate mason Nicolae Titulescu“, au depus coroane la mormantul marelui diplomat, dupa care au participat la o agapa frateasca. La aniversare au participat Viorel Danacu, Mare Maestru ad vitam al Marii Loji Nationale a Romaniei, Preailustrul Frate Tudorel Nitulescu, Mare Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei, Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu Roman al Ritului Scotian Antic si Acceptat, Atotputernicul Frate Daniel Roman si membrii ai Marii Loji si ai Respectabilei Loji „Tara Barsei“.

„Nicolae Titulescu reprezinta pentru romanii de pretutindeni efortul pe care el l-a facut pentru ca Romania sa-si ocupe locul legitim in lume. Nicolae Titulescu este in sufletul oamenilor cu constiinta, este in sufletul istoriei acestui neam. De aceea, de noua ani de zile venim sa-i aprindem o luminare la capatai si sa aducem un omagiu acestui distins frate”, a declarat Marele Maestru ad vitam al Marii Loji Nationale, Viorel Danacu. El a apreciat si dezvoltarea francmasoneriei din Brasov. „Francmasoneria la Brasov s-a dezvoltat incepind din 1993. Primul mare maestru al francmasoneriei, Nicolae Filip, se trage din Scheii Brasovului, iar acum fratii din tara si cei din Bucuresti ii vor aduce si lui un omagiu, depunind coroane de flori la mormintul sau“, a declarat Ionel Milea, Venerabil Maestru al Lojii „Tara Barsei”.

Comentarii

mai exista un site cu marea loja a romaniei

Tot al dvs. este site-ul www.mlnr.ro ?
Am vazut materiale diferite ca acestea de pe site-ul mlnar.ro ...
Cum se poate sa exista doua mari loji ale romaniei in acelasi timp ?
Care este cea reala - care nu ?

Va multumesc,
Cu respect.

imaginea utilizatorului Phoenix

Exista mai multe Mari Loji

In primul rand www.mlnr.ro este site-ul Marii Loji Nationale din Romania., iar materialele din acest site nu sunt diferite ci doar bine detaliate.

Exista mai multe Mari Loji, toate reale.
Exista si Mari Loji iregulare, ca exemplu lojile feminine, Marile Oriente, etc.