Centrul regional de studii francmasonice Paris - Bucuresti

Centrul regional de studii francmasonice Paris - Bucuresti

Francmasoneria se constituie dintr-un Ordin initiatic, care are ca principiu fundamental " Omul liber, ce prin perfectibilitate devine un om mai bun. Francmasoneria este universala, ea nu impune nici un obstacol cercetarii, cautarii Adevarului.

Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti coroboreaza opinii, optiuni, date istorice, date care atesta existenta masoneriei în Europa si în întreaga lume, sprijinit de colaboratori initiati si neinitiati. Cu sprijinul acestor colaboratori am reusit sa avem legaturi cu multe state din Europa si din întreaga lume.

Inaugurarea Centrului a avut loc cu ocazia organizarii de catre Loja de Ritualistica si Cercetari Masonice din cadrul Marii Loji Nationale A României, "La Curte", a "Serii Culturale Europene".

Inaugurarea Centrului Regional de Studii Francmasonice " Paris-Bucuresti constituie un pas important în integrarea prin cultura si educatie a oamenilor într-o societate în democratie printr-o societate cu dimensiuni europene.

Societatea româneasca nu poate face pasi importanti în realizarea scopurilor pe care si le propune decât printr-o larga deschidere catre vechiul continent, leagan de civilizatie si cultura.

Identificarea, prelevarea si punerea în discutie a lucrarilor fundamentale ce au contribuit direct sau indirect la evolutia Omului, a societatii, a umanitatii, este unul din obiectivele principale ale activitatii centrului. Concret, vom începe o incursiune în tarile cu care noi avem parteneriate, pentru a încheia acorduri de colaborare cu diferite institutii care au preocupari similare. În paralel se va lucra la traducerea în limba româna a celor mai valoroase lucrari masonice din Europa si din lume, care au ilustrat, în plan mondial, cultura veacului ce s-a încheiate.

Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti va organiza conferinte si simpozioane cu scopul de a pregati societatea româneasca si pentru a o faca sa perceapa tainele si acea stare de Misterium a francmasoneriei, care au animat si anima gândirea si cultura umanitatii.