Ceremonia de arborare a drapelelor celor 10 tari membre ale Confederatiei Marilor Loje Unite ale Europei

Arborarea drapelelor tarilor membre ale Confederatiei Marilor Loje Unite ale Europei

Fratii din Marea Loja Nationala României s-au întrunit în data 30 iunie 6004, într-o tinutã speciala de Mare Consiliu, urmata apoi de Ceremonia de arborare a drapelelor ti intonare a imnurilor tuturor statelor membre ale Confederatiei Marilor Loji Unite ale Europei.

Noi toti fratii din Marea Loja Nationala A României suntem bucurosi pentru ca Binele învinge nestingherit Raul, ca adevarul este mai presus de toate, ca Dreptatea are forta Creatiei unei lumi mai bune, iar Credinta în Dumnezeul fiecaruia si Încrederea unuia în celalalt Biruie.

Echilibrul care asigura normalitatea este creat prin eforturile si credibilitatea tuturor fratilor, prin responsabilitati si îndatoriri. Credem ca prin eforturi comune, obiectivul primordial este acela de lupta împotriva coruptiei, terorismului, totalitarismului, minciunii, etc.

România demonstreaza ca participarea în cadrul Aliantei Nord Atlantice, cât si eforturile privind integrarea în Uniunea Europeana constituie, construirea unei Europe unite, durabile, mentinând neîntrerupt verticalitatea coloanelor pe care sunt inscriptionate principiile fundamentale ale drepturilor omului.

În perioada 25 - 27 iunie 6004, o delegatie de frati din partea Marii Loji Nationale A României condusã de Marele Maestru fratele VIOREL DÃNACU a participat la Conventul Anual al Marii Loji a Frantei.

Au fost momente de participarea la lucrarea masonicã de pe teritoriul Frantei, împreuna cu peste 39 de Mari Loji de pe toate continentele.

A fost un prilej deosebit de cunoastere de frati din tãri diferite, de culturi diferite, cu traditii diferite, dar cel mai important a fost constituirea Lantului Unirii Universale.

Au fost semnate Tratate de Amicitie si recunoastere cu 11 Mari Loji din state diferite urmând a solutiona astfel de relatii transfrontaliere cu Mari Loji din foarte multe tari.

Au avut loc alegeri pentru demnitatea de Mare Maestru, acestea desfasurându-se în cele mai fraterne relatii, cu un înalt nivel moral si cultural si spiritual.

Acum 11 ani, Marele Maestru NICU FILIP a adus în capitala tãrii, NATO, el însusi fiind propus la gradul suprem de catre Organizatia Nord Atlanticã.

Acel moment istoric se leaga organic într-o mare reusitã cu acest moment pe care îl traim cu toti, întruniti sub cupola inundata de lumina a acestei zile.

 

Cuvantul Marelui Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei – fratele Viorel Danacu.

Domnilor Ambasadori,
Distinsi Oaspeti,
Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor,

S-au arborat 12 drapele aici la Templul Memorial Masonic al Marii Loji Nationale A României, luminând astfel cerul României la ceasul de cumpana al miezul zilei. În toate momentele de rascruce, solidara cu natiunea si poporul român, Masoneria Românã a fost prezenta, si-a facut datoria, pornind revolutia fratelui martir Horea, si-a facut prezenta pe stindardul lui Avram Iancu, stând scris Libertate si Fratie; si-a facut prezenta la 1 decembrie 5918, când realizându-se Marea Unire atât pe front cât si în Cancelariile Marilor Puteri, s-a confirmat alipirea Transilvaniei la Patria Muma, România devenind astfel nu România Mare ci România Legitima, platitã cu jertfe uriase, platitã în 5918 cu 850 de mii de morti, cu 850 de mii de vaduve si trei milioane de orfani de razboilui zilei.

Înaltarea acestor stindarde simbolizeaza o Europa care si-a afirmat în mod indestructibil unitatea si careia noi îi apartinem prin Destin.

Europa nu poate fi o natiune, ea este o constelatie de culturi, de aspiratii catre pace si progres în care drepturile omului devin o certitudine, si de data aceasta Ordinul masonic constituie avangarda.

Strâns unitã Europa va deveni fermentul creator într-o era noua, în care mutatiile petrecute în afect în intelect în raportul dintre uman si sacru capata valente noi ce reprezinta pentru toti cei de fatã: Dreptate, Adevar, Siguranta si dincolo de toate un front comun spiritual împotriva oricarei Opresiuni.

Excelente, multumindu-va cã ne-ati onorat cu prezenta voastra, ridicãm ochii spre stindardele animate de adierea verii, Doamnelor si Domnilor multumindu-va pentru participare, aceasta bataie de ciocan anunta deschiderea acestei Ere.

Am zis.

 

Cuvantul Ilustrlui Oaspete
Ambasador al Regatului Belgiei in Romania
Excelenta Sa Domnul Xavier Van Migem

Xavier Van Migem

Am si spun câteva cuvinte în limba franceza deoarece româna mea nu este suficiente.

Sunt bucuros sã iau parte la ceremonia de arborare a acestor simboluri ale Unitatii Europene, alaturi de Marele Maestru Viorel Danacu si de Domnul Nicu Filip.

Recunosc si sunt încântat de profunda lucrare pe care o faceti, lucrare de creatie si consolidare pe plan Nord – Atlantic.

Pe plan European bunele relatii dintre cele douã tari România si Belgia sunt un exemplu de traditie si continuitate.

Lucrarile pe care le desavârsiti pe plan Nord Atlantic si pe plan European sunt la fel importante ca principiile si imaginea pe care o aveti si va bazati, dar nu mai putin importanta este legatura dintre cele doua tãri pe care le reprezentam cu onoare.

Prin aderarea la Confederatia Marilor Loji Unite ale Europei se stabileste un contact permanent prin care fratiile voastre intrati în Marele Lant al Unirii, prin aceasta punându-se o piatra foarte importanta la consolidarea lui.

Diploma primita cu aceasta ocazie, la care nu ma asteptam, ma onoreaza si încânta de asemenea.

Nu în ultimul rând tin sa va multumesc ca am putut vorbi la aceastã frumoasã ceremonie în aceastã superba conjuncturã.

Am zis.