COMUNICAT DE PRESA MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI

Marea Loja Nationala a Romaniei este continuatoarea francmasoneriei romane, regulare, traditionale si spirituale printr-o lucrare bazata strict pe principiile fundamentale universale, unanim acceptate.

Marea Loja Nationala a Romaniei este membru cu drepturi depline in Confederatia Marilor Loji Unite ale Europei avand recunoasterea de la alte Mari Loji din Europa si de pe alte continente.
Marea Loja Nationala a Romaniei prin loja de ritualistica si cercetari masonice si Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris - Bucuresti, este membru cu drepturi depline in Asociatia Muzeelor, Bibliotecilor si Arhivelor Masonice cu sediul la Bruxelles.

Marea Loja Nationala a Romaniei a deschis oficial la 28 februarie a.c. la Alba Iulia Programul Manifestarilor Masonice lunare care marcheaza implinirea a 90 de ani de la Marea Unire, a tuturor romanilor, cerand ca prin francmasoni si prin semenii nostrii sa redesteptam sentimentul iubirii de patrie mai ales generatiilor de tineri.

Marea Loja Nationala a Romaniei are Conventul Anual in zilele de 21 si 22 martie a.c. In 21 martie a.c.la Craiova Respectabila Loja Banu Mihai semneaza Tratatul de infratire cu Respectabila Loja Labirint din Lyon - Franta in prezenta Marelui Maestru al Marii Loji a Frantei Prea Ilustrul Frate Alain Graesel si a Marelui Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei Fratele Viorel Danacu.

La ceremonie sunt invitati frati din Loja lioneza si Mari Demnitari din Paris.
Sambata la Hotelul Athene Palace Hilton orele 20,00 in Sala Regina Maria are loc Seara Culturala Europeana, Editia a IV- a.

La eveniment participa toate delegatiile straine ale Marilor Loji, prezente la Conventul Marii Loji Nationale a Romaniei - unde vor avea prilejul sa cunoasca despre traditiile, cantecul, poezia romaneasca.

De asemenea, participa ambasadori, oameni de cultura, muzeografi de la muzeele si bibliotecile din Romania.

Duminica orele 13,00 - la Tempulul Istoric Masonic din Str. Gramont nr.3 sector 4 Bucuresti, va invitam la o Conferinta de presa, ocazie cand inauguram un Magazin Masonic si deschidem oficial Muzeul si Biblioteca Masonica a Marii Loji Nationale a Romaniei si a Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris - Bucuresti - urmata de un dineu.

Vor fi prezenti Mari Maiestri din alte tari, precum si Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu al Ritului Scotian Antic si Acceptat al Frantei, Atotputernicul Frate Huber Greven, care dimineata la orele 10,00 va consacra o Loja de Perfectie de Grad 14, in cadrul Supremului Consiliu Roman al Ritului Scotian Antic si Acceptat condus de Atotputernicul Frate Roman Daniel.

In speranta unei cunoasteri reale in slujba cetatenilor liberi fiind cu totii, va asteptam cu drag la aceste evenimente ale caror mesaje, opinii interne si externe sa aiba un ecou pozitiv pentru Romania in Contextul actual European si Intercontinental.
Va rog sa primiti intreaga gratitudine.

Marele Secretariat al Marii Loji Nationale a Romaniei,
Ioan Orbescu