Cuvantul Domnului Viorel Danacu in cadrul Serii Culturale Europene

Viorel Danacu


Fr... Viorel Danacu
Presedinte al Centrului regional de studii francmasonice
Paris - Bucuresti

 

 

 

Multumesc
Doamnelor si Domnilor
Stimati invitati.

Sunt emotionat sa particip la acest eveniment "Seara Culturala Europeana" la care sunt prezenti invitati din Europa, Brazilia, din tara noastra, ambasadori si oameni de cultura.

"Seara Culturala Europeana" a debutat în 2004, într-un loc superb, o adevarata oaza, a frumusetii, sub bolta înstelata a cerului si cu bunavointa lui Dumnezeu de a începe ploaia dupa terminarea evenimentului.

Am reamintit acel moment pentru ca "Seara Culturala Europeana" este o vointa a elitelor europene de a cunoaste, apropria si împleti împreuna traditiile, obiceiurile si spiritul de om liber care creste continuu pe verticala, spiritual si moral.

s-a vorbit atunci de gânditorul de la Hamangia. Oh Doamne, câta exprimare, câta profunzime, câta întelepciune, întrega gândire a lumii cuprinsa într-un Simbol.

Acest simbol de atunci oferit de oi, fiecarui delegat în parte a rodit astfel încât peste un an avea sa fie simbolul Francofoniei, Summitul de la Bucuresti 2006.

Altcineva a vorbit de placutele de la Târtaria, cu cele mai vechi simboluri scrise, de pe pamânt gasite la Târtaria la noi în tara, oare acest pamânt sacru, sfânt este cu adevarat asa cum a spus aici în vizita sa Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea, Gradina Maicii Domnului.

Au fost lansate carti de mare deschidere, filozofica a lumii, au fost prezenti calusarii, de la Cezieni, un grup de copii de 11 ani, îmbracasi în costume nationale traditionale care au zguduit pâna la lacrimi de bucurie pe toti cei prezenti, grupul Minisong, cu muzica lor de exceptie, fumul de la gratar cu fripturile care sfârâiau, toate au facut o seara de exceptie, de neuitat unde multi prieteni din Europa si acum povestesc si nu pot uita.

Toate fac parte din viata, din normal, astfel ca în aceasta seara, sper sa reusim împreuna, prin poezie, muzica, prezentari literare sa reusim sa ne simtim bine si sa vedem ca lumea se afla intr-o deplina efervescenta si manifestare intelectuala care creste valori promovând Cultura.