Libraria si muzeul Francmasoneriei

Libraria si muzeul Francmasoneriei

Francmasoneria este una dintre cele mai vechi societati fratesti, o societate bazata pe valori morale si spirituale. Membrii sunt invatati regulile fransmasoneriei printr-o serie de ritualuri care au la baza forme antice si folosesc tinute specifice si obiecte simbolice.

Libraria si Muzeul Francmasoneriei gazduiesc una dintre cele mai minunate colectii de obiecte masonice din lume.

Muzeul.

O serie de expuneri de portrete dominante pentru instoria Francmasoneriei in Anglia si aspecte specifice ale vietii Masonice. O varieteate imensa de obiecte incluzand ; portelan wedgwood, sticlarie, obiecte din metal chiar si paturi incalzite, au fost lucrate, de"a lungul secolelor, cu decoratiuni masonice.

Colectiile muzeului sunt vaste, incluzand ceramica si portelan, obiecte din sticla, argint, mobilier si ceasuri, bijuterii masonice si regale. Obiecte apartinand unor faimos francmasoni precum Winston Churchill sau Edward VII sunt expuse alaturi de exemplare din vasta colectia a muzeului de gravuri, poze, carti.

Libraria.

Contine o colectie comprehensiva de publicatii si manuscrise despre aspecte ale Francmasoneriei in Anglia dar si ale Francmasoneriei din alte parti ale lumii si cu subiecte asociate cu Francmasoneria ori cu traditiile mistice si ezoterice.

Colectia include muzica Masonica, poezie si literatura. Exista un numar notabil de exemple care denota o fina legatura intre secolul XVIII si XIX.

Libraria este intotdeauna incantata sa ofere ajutor pentru anumite probleme istorice, sau ajuta persoanele interesate cum sa se foloseasca de resursele Librariei.

Francmasoneria.

Cand, unde si de ce Francmasoneria a luat nastere nu se stie. Etimologic vorbind, Francmasoneria este o asociatie a zidarilor (masoni) liberi (adjectivul "franc" desemna în Evul Mediu francez pe cineva scutit de darile feudale).

Ritualul Francmasoneriei a fost o continuare a practicilor si obiceiurilor instituite de munca de zi cu zi a masonilor operativi. Accentul s-a mutat treptat, de la virtuti practice la virtuti morale, întrucât masonii acceptati începusera sa-i depaseasca numeric în loji pe fratii operativi.