Lucrarile consiliului coordonator al Confederatiei Marilor Loje Unite ale Europei. Sesiunea a VII-a. Montpellier.

Les Grandes Loges Unies d'Europe réunie à Montpellier

În perioada 16-21 mai 6007, în Montpellier au avut loc, lucrarile Consiliului Coordonator al Confederatiei "Marile Loji Unite ale Europei" sesiunea a VII-a.

Marea Loja Nationala a Românieia fost prezenta printr-o delegatie condusa de Marele Maestru, fr... Viorel Danacu.

Au fost prezente un numar de 15 tari reprezentate de Marile Loji existente la nivel national, precum si participarea a unor Mari Loji de pe alte continente, cu statut de observator.

Nu s-a produs transformarea asa cum se auzea, din Confederatia europeana, continentala într-una universala, în care sa acceada si Mari Loji de pe alte continente; America, Africa, India, etc.

Au avut loc întâlniri la nivel de Guvernator al "Montpellier si Aglomeratiant( si de primar al orasului Montpellier.

A fost ales noul Presedinte al Confederatiei "Marile Loji Unite ale Europei", fr... Jean Claude Bousquet iar fr... Bernard Bertry fostul Presedinte, a fost numit Presedinte de onoare al Confederatiei.

Anul viitor lucrarile Consiliului Coordonator GLUDE, se va tine în Grand Canare.

A avut loc o conferinta de presa, unde Marele Maestru, Viorel Danacu, a fost întrebat de importanta GLUDE. Reportajul a aparut într-o publicatie locala din Montpellier.

Orice admitere în GLUDE se face cu prezemtarea de catre Marea Loja deja intrata. Adica, de exemplu, de pe teritoriul României, orice Mare Loja va putea intra în GLUDE, numai prin noi si cu recomandarea noastra si nu pe usa din dos cu recomandari ale unor frti din alte tari, regula conforma cu statutul GLUDE.