U.M.S.O.I

UMSOI a luat fiinta in anul 1996 cu obiectivul precis de a crea o stransa relatie intre Obediente si Loji care de-a lungul timpului au vrut sa-si mentina autonomia si procedurile individuale.

Scopul este unul simplu, cand ne uitam la pagina web ea nu prezinta doar o misiune coeziva a UMSOI ci si o deschidere catre Frati indepartati din tari indepartate.

Aceste actiuni urmarite de UMSOI exprima clar conceptul international si universal pe care se bazeza. Aceasta este o aspiratie a tuturor francmasonilor de oriunde s-ar afla si orice ar face, sa puna laolata concepte ca, rasa, cultura, obiceiuri, istorie si limba.

Strictul ritual (ceremonie) a unei Fraternitati antice care a luat fiinta in Germania in Evul Mediu, a devenit o coeziva idée de fraternitate. Radacinile actiunilor institutionale si ale asocierii sunt adanc infipte in strictul respect si ritual al principiilor Francmasoneriei Ortodoxe si a esentei sale.

Cum a fost posibil ca oamenii provenind din diferite culturi, straturi sociale si din intamplari zilnice, sa poata interactiona daca nu exista niciun tipar comun care separat de regulile istorice ale Francmasoneriei sa ofere o inalta intidere spirituala, unde cunoasterea si gandurile diferite sa exprime un adevarat progres spiritual.

Aceasta este o adevarata si singulara cautare a oricarei fiinte umane, care fiind prelinsa intr-o materie inumana, trebie sa supravietuiasca si sa actioneze alaturi de stiinta si cunoastere pentru o lume mai buna, si in acelasi timp pentru binele propriu.

"Daca stiu de unde vin, voi sti cu siguranta cine sunt, atunci voi stii unde ma voi duce, si ce e mai important vois ti ce drum sa urmez" si de asemenea "cel ce ma vorbeste de rau, care ma critica, face asta pentru ca in secret se teme de forta spiritului meu si de cunoasterea mea, Fii om, vino la lumina si printr-un dialog linistit vei deveni o persoana mai buna"

 

U.M.S.O.I.
Masonic Union of Strict Initiation Observance

UNIUNEA
Inseamna ca oamenii care sunt in acelasi timp si cetateni (ai unei tari) se cunosc fiecare cu fiecare si se intalnesc de-a lungul unui ideal care este fondat de un dialog pasnic.

UNIUNEA MASONICA
Pragmatismul intemeierii unei asemenea Uniuni consta in cautarea unui dialog alaturi de acei Masoni care sunt de asemenea cetateni (ai unei tari) si care sunt dornici sa imparta abilitatea lor intelectuala pentru cunoastere. Acest principiu isi are originile inca de la inceputurile Francmasoneriei si nu intru hotarele istorice ale timpului. Isi are originile in adancul sinelui de unde isi are originea si intrebarea Ť de unde vin eu (omul) ?

STRICTA OBSERVATIE
Istoric vorbind termenul descrie o asociatie care a luat fiinta in Germania in asa fel incat sa aduca intr-un singur loc spiritual, Ritul Scotian (and the Amended) impreuna cu Oridinul Cavalerilor Benefit din Orasul Sfant. Aceata ipoteza a vazut un contact strans cu Fratia Rosenkreutz.

Asemenea evenimente au avut loc in jurul anului 1712 datorita actiunilor lui Frederich Ilnd. Contributiile lui Samuel Richter si Karl din Assia Kassel nu pot fi uitate.

INITIERE
Termanul nu are nevoie de nicio explicatie. Doar un cetatean demn, liber alege sa devina Mason si sa inteleaga esenta fraternitatii si a solidaritatii umane.