Capela Rosslyn

Capela Rosslyn

Este unica si faimoasa in lumea intreaga pentru frumusetea sculpturilor ei si pentru aura de mister si magie care o inconjoara.

Construita in 1446 de William St. Clair, al treilea si ultimul Print al Orkney, Capela Rosslyn nu este conforma vreunei arhitecturii contemporane si nici vreunui alt curent artistic. Bogata in ornamente, este locul exact unde creatia omului este greu de estimat. Sculpturile incluzand aici faimoasa "Apprentice Pillar" sunt pline de varietate si simboluri. Multe povesti biblice sunt pictate, si de asemenea sunt si referiri pentru cei interesati de Cavaleri Templieri dar si de Francmasonerie, in egala masura sunt si simboluri Pagane, si Capela Rosslyn are cel mai mare numar de "Green Men" (sculpturi ale unor chipuri inconjurate de ramuri) gasiti in diferite constructii Medievale. Exista deasemena sculpturi ale unor plante ale Lumii Noi care sunt mai vechi cu o suta de ani inante ca Lumea Noua sa fie descoperita de Columb. Nu exista nici un dubiu cum ca acesta Capela Rosslyn nu ar fi un loc plin de istorie, nu numai pentru Scotia ci pentru intraga lume.

Capela Roslynn este asezata pe marginea unei pante abrupte si impadurite numita Esk Valley. Numele Rosslyn vine de la locul ingust marginit de stanci de mai de jos pe unde trece repede si lin un rau. Valea Rosslyn bogata in paduri ofera plimbari relaxante dar si privelisti magnifice ale Castelului Roslynn. Capela a fost un loc de pelerinaj de secole si astazi incanta, inspira si trezeste curiozitatea vizitatotilor ei.

Capela este folosita pentru diferite servicii saptamanale, poate fi inchiriata pentru nunti si poate gazdui seri muzicale. Capela este singura contructie medievala folosita in mod regular de Biserica Episcopala Scotiana.