Cat de veche este Francmasoneria?

Istoria Francmasoneriei moderne este destul de clara, dar odata ce ne indepartam in timp, inainte de anii 1700, lucrurile par pierdute in negura timpului.

Una dintre frumusetile Francmasoneriei este ca permite membrilor sai sa se gandeasca la o varietate de subiecte neexplorate in mod normal de istoria obisnuita. Unii istorici ai Masoneriei incearca sa explice si sa abordeze conexiunile sau posibilitatile istorice, care sunt adesea trecute cu vederea, in special trecutul recent dar si trecutul istoric mai putin recent.

Francmasoneria de astazi este destul de neschimbata fata de ultimii 300 de ani, si este modelata intr-un sistem care a fost probabil putin schimbat in 450 de ani. Se crede ca aspectele de lucru ale Masoneriei, forma si functia Lojei, vin de la breslele din Renastere si Evul Mediu, de-a lungul timpului atragand un public larg de "zidari" nepracticanti. Aceasta este perioada transformarii fraternitatii de azi dintr-una "operativa" intr-una "speculativa". Aceste schimbari au evoluat pentru a trasa modul de operare al Lojei moderne de astazi.