De ce sunteti o societate secreta?

Nu suntem o societate secreta dar intalnirile Lojei, la fel ca si in cadrul altor organizatii, sunt private si deschise doar pentru membri. Regulile si obiectivele Francmasoneriei sunt puse la dispozitia publicului larg. Locurile de intalnire sunt cunoscute si in multe zone sunt utilizate de catre comunitatea locala pentru diferite activitati, altele decat Francmasoneria.

Majoritatea Masonilor nu vor raspunde la intrebarile despre fraternitate pentru ca ei cred ca se presupune a fi un "secret". In final, acest fapt este o pierdere pentru fraternitate pentru ca de fiecare data cand cineva pune o intrebare despre Masonerie este o mare oportunitate de a vorbi deschis despre asta. Francmasoneria este mai degraba o Societate cu Secrete, decat o societate secreta, insa acest lucru este la fel de confuz.

Exista aspecte ale Francmasoneriei care sunt pastrate si predate numai celor care trec prin initieri si ceremonii, astfel incat sa fie mentinuta o perspectiva si un sens corecte. Aceste aspecte nu sunt "secrete", ci cunostinte care trebuie sa fie comunicate intr-un mod specific si concis.

Prin urmare, Francmasoneria nu este o societate secreta ci o societate discreta cu secrete.