Ce este Masoneria Ezoterica?

Masoneria Ezoterica este explorarea personala in unele dintre zonele mai putin cunoscute ale societatii fraterne. Unele dintre aceste aspecte includ dezvoltarea personala, spiritismul, misticismul, si asa mai departe; poate include aspecte ale istoriei sale de obicei uitate de catre istorici sau participanti. De asemenea, acestia investigheaza linii de gandire religioasa care exista pe marginea doctrinei cunoscute. Investigatia nu inseamna ca ei lucreaza pentru a dovedi (sau infirma), un aspect sau altul, dimpotriva, partea ezoterica a Masoneriei urmareste sa descopere surse suplimentare de intelepciune si intelegere.

Interesul in Masoneria esoterica a inceput sa creasca. Nu ca preocuparile esoterice au disparut vreodata, dar cu siguranta, anumite aspecte au inceput sa prezinte un real interes. Priveste aspectele legate de rezonanta personala cu simbolurile Francmasoneriei si ajuta la dezvoltarea credintei noastre. Ea poate fi plina de satisfactii si impliniri.

Dar ezoterismul nu reprezinta strict ceea ce este Masoneria, ci este doar un aspect al acesteia.

 

N.B. - Cuvantul "ezoterism" isi are originea in cuvantul francez "ésotérisme". In limba romana, atat ezoterism cat si esoterism sunt considerate variante corecte si acceptate, conform DEX online.